Educatie
Jongvolwassene, maar je studie in het voortgezet onderwijs (nog) niet kunnen voltooien? Volwassene, maar u had vroeger altijd moeite met leren, u moest op jonge leeftijd gaan werken?
Leeft u als niet-Nederlander in ons land en heeft u moeite met de Nederlandse taal of moet u inburgeren?

Educatie biedt volwassenen, jong én oud, Nederlander én (nog) niet-Nederlander, man en vrouw, een nieuwe (tweede) kans. In de Nederlandse samenleving is “een leven lang leren” gewoon geworden en is een “startkwalificatie”, die toelating biedt tot de arbeidsmarkt, voor iedereen noodzaak. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, want er wordt veel van mensen verlangd.

Ga je voor die startkwalificatie, wil je je studie afronden met een certificaat of diploma op een andere manier dan je tot nu toe gewend bent?
Dwingen ontwikkelingen in uw werk of uw carrière u om uw persoonlijke scholing weer op te pakken? Kunt u, doordat u meer vrije tijd heeft, de draad weer oppakken? 
Wilt u Nederlander worden of de Nederlandse taal (beter) leren?


Educatie biedt de kans!

Voor jou als jongvolwassene zijn er bij Educatie twee mogelijkheden:

  • de opleidingen ArbeidsmarktgeKwalificeerd Assistent (AKA) en KwalificatieKlas (KK) zijn brede beroepsopleidingen en leiden je in verschillende beroepsrichtingen op tot (maximaal) MBO-niveau 2. 
    AKA en KK=doen! Leren doe je het beste vanuit de praktijk. Wij zoeken samen met jou een geschikt bedrijf, waar je stage gaat lopen. In de school werk je in praktijklessen, volg je workshops en trainingen én krijg je simulaties op de computer. De theorie is volledig ingepast in de praktijk! Of anders gezegd: wij halen de praktijk in het onderwijs óf het onderwijs in de praktijk!

  • het VAVO (Voortgezet Algemeen VolwassenenOnderwijs) biedt je de kans je studie op VMBO-tL-, HAVO- of VWO-niveau te voltooien of deel te nemen aan een voortraject HAVO-MBO. Je kunt dit doen door certificaten te halen of te gaan voor een diploma. Kenmerken van de opleidingen: je krijgt een grote eigen verantwoordelijkheid; een uitgebreide persoonlijke begeleiding; je volgt een intensief (éénjarig) traject; je leert in groepen, maar ook zelfstandig m.b.v. computerprogramma’s.

​Ook als volwassene kunt u deelnemen aan bovenstaande opleidingen!

Daarnaast heeft Educatie voor u als volwassene nog vele, andere mogelijkheden, te veel om hier te beschrijven! Welke (in het kort)?
Cursussen leren lezen en schrijven, Nederlands op maat en rekenvaardigheden.
Cursussen gericht op (voorbereiding op) inburgering, examentraining (inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2), taalvrijwilliger of een ander taaltraject voor u als (nog) niet-Nederlander.

Educatie: er zijn mogelijkheden voor iedereen, maar je / u kunt ook nog eens kiezen om onderdelen van verschillende trajecten te combineren en zo je / uw eigen leertraject samen te stellen!​​​​​​